Rock N Ghena - The Outcome Of Our Rage (cronica de album)

Rock N Ghena - The Outcome Of Our Rage (cronica de album)


Este greu de crezut ca au trecut aproape 14 ani de la aparitia numelui Rock N Ghena. 2000, o perioada in care muzica hardcore se afla in faza incipienta in Romania, din pacate lucrurile stau aproape la fel si in 2014.

Exceptand H8, Proof si Rock N Ghena, muzica hardcore in Romania s-a manifestat doar prin influente abordate de trupele din scena metal in Romania, din pacate nu si atitudinea muzicii hardcore. Eh, aici Rock N Ghena pastreaza o distanta colosala. Am avut ocazia ca in ultimii ani sa lucrez cu aceasta trupa, fie in concerte, fie in activitati adiacente. Sper ca nu supar pe nimeni cand spun ca Rock N Ghena este la ora actuala una din singurele patru trupe romanesti - judecand dupa cunostintele personale - care au habar ce inseamna atitudinea DIY. Ce inseamna sa bati mii de kilometri pentru un concert, ce inseamna sa nu astepti laude si aplauze nemeritate, ce inseamna sa nu urmezi un trend muzical - inclusiv in metal - ce inseamana sinceritate muzicala si egalitate.

O astfel de atitudine este impregnata in acest disc intitulat The Outcome Of Our Rage. Produs si inregistrat DIY - multumita ajutorului oferit de Razvan si Calin Raduta - discul include 13 piese compuse dupa o reteta hardcore, diferenta in acest caz e ca modul de compozitie este unul orientat catre scena NYHC, un detaliu ce a reprezentat intotdeauna o problema pe continentul european.

Atuul in acest caz este usurinta cu care mesajul este transmis prin muzica. Dupa cum si trupa declara, 'Dincolo de orice principiu al intelegerii, o parte a vietii noastre este definita de sentimentul de furie. Furia este produsul societatii in care traim. Din ziua in care ne nastem, furia se dezvolta progresiv in ura, in portii mici sau mari, ce ne mananca sufletele pana in ziua cand corpurile noastre neinsufletite se astern in groapa.'

Asta inseamna si The Outcome Of Our Rage: furie pura, o furie in care orice roman se poate regasi, o furie generata de sistemul social, politic, politienesc. Scurtele fragmente din filme precum The Network, Taken, Scarface sau The Breakfast Club devin mesaje clare ale acestui disc.

Muzical, The Outcome Of Our Rage este un album compus pe gusturile oricarui amator de muzica hardcore. Insertiile metal sunt imbucuratoare in sensul de a oferi o diversitate compozitiilor. Furia este exprimata in agresivitatea pieselor, niciuna din cele 13 compozitii nu este 'trasa de par', totul este la obiect, exact asa cum ar trebui sa fie.

In orice caz, The Outcome Of Our Rage este un album trecut la sectiunea 'recomandari', pe langa muzica executata si compusa intr-un mod cat se poate de precis - raportat la genul catre care se indreapta - discul exprima o sinceritate muzicala si lirica din ce in ce mai rar intalnita. Este imbucurator ca inca exista trupe ce se concentreaza pe mai mult de ce inseamna scandaluri online, pretentii nemeritate, s.a.m.d. Tot respectul!

Albumul poate fi ascultat gratuit aici.

 

 

  • Data: 11:02 - 13.01.2014