The Boy Who Cried Wolf - Bad Time Stories (cronica de album)

The Boy Who Cried Wolf - Bad Time Stories (cronica de album)


Scena metal in Capitala a trecut printr-o schimbare interesanta in ultimii ani, afisand un interes sporit a generatiei care invatat limba engleza de pe Cartoon Network, in mod evident mai interesata de sonoritatile contemporane ale scenei metal internationale, fapt pentru care ne-am trezit ca dupa ploaie cu suficiente formatii promotoare ale scenei hardcore/metalcore.

Probabil ca nu acelasi lucru se poate spune si despre noua generatie a publicului..in loc sa apuce aceeasi cale, ai nostri tineri se indreapta catre muzica compusa cu un controller MIDI si un Ableton Live. Eh, putem spune ca suntem intr-o faza incipienta, asta daca vrem sa ne mintim frumos.

Cea mai noua aparitie din aceasta scena contemporana este The Boy Who Cried Wolf, o formatie compusa din muzicieni ce-si fac veacul prin White Walls, Breathelast, Chester si Backstage Hero..un fel de mashup The Damned Things - unde gasim deopotriva membri din Anthrax si Fallout Boy.

The Boy Who Cried Wolf tocmai si-au lansat discul de debut, intitulat Bad Time Stories, disponibil gratuit Via Fading Halo Records, adica aici.

Ce sare in ochi odata studiata problema? Cel mai evident pare umorul liric cu iz de Every Time I Die, in cazul TBWCW este vorba de idei si teme inspirate din nume cult precum Star Wars, Die Hard sau Ghost Rider. Muzical, aduce a numele amintit mai sus, defapt este o adaptare a sonoritatilor post-hardcore/punk americane integrate cu succes intr-un disc mioritic care ii va baga in ceata pe cei care inca merg pe la concerte cu solouri de anii 90.

Nu sclipeste, nu e revelatie - decat pentru cei blocati - insa este un disc excelent prezentat ca muzica si concept, o formatie a carui scop pare pur si simplu groove-ul de calitate si vorba aia americana, 'having a good time'. Decat sa aud formatii care se chinuie in a demonstra cat de originale sunt - si ajung total opusul - mai bine o formatie care face ce stie mai bine si nimeni nu poate contesta faptul ca baietii se descurca excelent in a prezenta publicului ceva cu adevarat original in scena noastra.

Neaparat de vazut live! Dat din cap garantat! P.S. Pe undeva parca se aude si vocea lui Marius Costache:)




 

  • Data: 13:18 - 9.05.2013