Cum a fost la Alt Fest la Fabrica?

Cum a fost la Alt Fest la Fabrica?

Publicata la: 12:59 - 31.03.2014


Ultimul weekend al lunii martie a gazduit debutul Alt Fest, primul festival de muzica si cultura alternativa din tara. Iar din ce am inteles de pe la vorbitori, aceasta s-a vrut o prima editie in format test, urmand o multudine de evenimente din ce in ce mai interesante si mai mari ca amploare.

Testul s-a dovedit unul de succes. Pare un prim pas in consolidarea unei legaturi intre cultura alternativa si publicul tinta, nu neaparat si pasionat in prima faza. Si iata, un necunoscator dar curios avea ca prim material de studiu faptul ca in Bucuresti exista o asociatie a barbosilor - pe langa cea din Cluj Napoca - ca avem un custom bike shop (Dark Side Custom Chopper) sau o multidudine de saloane unde poti sa mergi si sa dai de artisti tatuatori cu idei cat mai 'alternative' si cat mai originale. Practic, organizatorii ti-au pus la dispozitie mai toate sursele necesare pentru a face cunostinta cu un fenomen social.

In plus, Alt Fest a insemnat si muzica, parte de care s-a ocupat Dark Side Booking Academy, iar pe scena am avut ocazia de a vedea o mare parte din trupele ce activeaza sub titulatura acestei agentii. Desi parte din aceste formatii au mai tot colindat cluburile bucurestene in ultima perioada, recitalurile in cauza s-au diferentiat prin interpretare si atmosfera, cel putin din punctul meu de vedere. Am vazut un Cap De Craniu foarte bine inchegat ca executie si prestatie, la fel si un show H8 bine conturat, totul intr-o atmosfera neasteptat de amicala. Iar Pinholes, ca de fiecare data, o surpriza cat se poate de placuta.

A doua zi a fost rezervata scenei alternative rock, iar pe scena au urcat Coma, Pistol cu Capse si The Amsterdams, cei din urma intr-un recital acustic abordat destul de interesant ca mod al compozitiei. Coma si PCC s-au bucurat de acelasi public loial, aceeasi atmosfera amicala ce a dominat intreg festivalul, fapt ce consider ca si-a pus amprenta asupra calitatii showului. Nu atat de des observi cu ochiul liber aceasta naturalete si dezinhibare a muzicianului aflat pe scena, departe de probleme si orice stres. Poate si pentru ca - asa cum si H8 au subliniat - cei implicati in acest fenomen sunt oameni pe care ii vezi impreuna de ani buni. Un cerc vicios.

Pe langa cele mentionate mai sus, Alt Fest a adus si un numar interesant de magie, DJ de profil, promotii, concurs de baut bere si mult asteptarea decernare a premiului oferit de Ciuc si Dark Side Custom Chopper.

Au fost prezenti Next Level Tattoo's Costi, Old Bastards Tattoo Bucuresti, Dark Side Ink Division, Pisica Grasa Tattoo Bucuresti, Famous Tattoo Studio, Pierce Yourself, Canyon, AX Longboard, BRICI, Casa Tatuajelor, Barbosi si Revista Mielu.

Ar fi fost interesant de vazut demonstratii de tattoo, insa cred ca acest obiectiv este luat in calcul pentru editiile viitoare. In orice caz, sper sa vedem cat de curand a doua editie Alt Fest cu aceeasi atmosfera si naturalete observata in acest weekend. Foarte frumos, parca ireal de placut acest cerc vicios.






 


Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Versiuni: mobil / web

Top ^