Metal All Stars: ce-am avut si ce-am pierdut (cronica de concert)

Metal All Stars: ce-am avut si ce-am pierdut (cronica de concert)

Publicata la: 10:15 - 26.03.2014


Au umblat zvonuri ca e teapa, n-a fost, au umblat zvonuri ca va fi sold out, n-a fost, au umblat zvonuri ca Romania nu merita un asmenea show, ma abtin. Pe ultima suta de metri au aparut modificari in lineup, modificari destul de importante. S-a dat vina pe organziatori, n-a fost asa. Pur si simplu promoterul turneului (o agentie de afara) nu a reusit pe ultima suta de metri sa semneze toate contractele cu artistii pe care dorea sa-i aiba in line-up. Se mai intampla. E o greseala de neiertat sa anunti un turneu fara sa ai toate contractele semnate.

In ciuda acestui fapt, Phoenix Enterntainment s-a luptat sa promoveze showul cat mai bine si a oferit pe 24 martie la Romexpo conditii prielnice pentru desfasurarea showului, in ciuda efortului financiar consistent care nu s-a reflectat si in vanzari de bilete. Publicul nu are nicio vina, e normal, nu ne poate obliga nimeni sa ne cumparam bilete la un concert, in schimb ar trebui sa avem mai multa grija pe ce ne cheltuim banii.

Da stiu,  a fost biletul destul de scump, dar a fost pe masura costurilor de productie care s-au situat pe la cifre cu sase zerouri dar cu putin efort puteam strange niste bani sa vedem niste artisti care au scris pagini importante in metalul international. Multi au zis ca au vazut toti artistii aia si ca ce rost are sa vina sa-i vada laolalta. Pai exact asta este cheia. Era un fel de rockoteca live cu hituri diverse pe care dadeam din cap in tinerete iar concertele live in Romania din pacate au devenit un fel de condica in care semnam: daca a venit trupa sau artistul respectiv o data, ce sens are sa-l mai vedem a doua oara? "L-am vazut, am baut, m-am distrat, am plecat". Poate asta a explicat numarul relativ mic de persoane (aproape 5000) prezente la Romexpo. Eu zic ca e o cifra buna, asta e nivelul si cam asta e piata avand in vedere preturile biletelor. Viata e din ce in ce mai scumpa, veniturile sunt cam aceleasi, e destuld e greu sa mergi la toate concertele asa ca e normal ca publicul sa fie selectiv.
 

Poze Metal All Stars, in premiera in Romania, pe 24 martie la Romexpo (User Foto) - Metal All Stars

Nu voi intra in detalii legate de show, zic doar ca pe partea de productie managerul extern al turneului putea sa lucreze mai mult. Pauzele mari dintre piese au fost putin enervante: se cantau 3-4 piese, pauza de 10 minute si tot asa. In rest artistii au fost la inaltime. Kobra Paige sincer nu mi-a placut, a falsat, a cantat pe langa linia melodica mai tot timpul dar deh, e greu sa canti Iron Maiden, Manowar si Megadeth si foarte multi artisti versati sa feresc sa faca coveruri ale acestor trupe pentru ca sunt niste piese foarte grele. UDO si-a aratat varsta pe scena dar publicul l-a respectat si l-a aplaudat pentru tot efortul depus in atatia ani pe scena. Cavalera a fost cum a fost in ultimii zece ani pe scena, mediocru dar totusi o legenda si cu o voce unica si zic eu ca s-a descurcat destul de bine.

Brian Fair de la Shadows Fall a picat ca nuca in perete, piesele cantate au fost oricum apreciate de o mica parte din cei prezenti in sala, atentia fiind concentrata mai mult pe look-ul sau de arahnida decat pe ceea ce canta. E si normal, zona asta a metalului din noul val e privita cu ochi destul de circumspecti in Romania. Zakk Wylde in schimb a fost headlinerul serii si sincer sa fiu, fara el, m-as fi plictisit groaznic. Doar sa-l fi vazut 30 de minute pe Zakk si ar fi meritat toti banii, pana la ultimul leu. Joey Belladonna (Anthrax) jos palaria ! Pilonul thrash metal nu a avut niciodata varsta si a dat o lectie de muzica multor solisti vocali (o parte din ei, prezenti pe scena).

In rest sunet foarte bun pe centru, mediu in parti (cum e si normal), fara cozi la bere sau la jetoane (daca au fost, nu stateai mai mult de 3-4 minute la ele), organizare buna, public inimos si dedicat artistilor. Nu au fost probleme cu paza, accesul s-a facut facil iar berea Ciuc a curs in valuri.

Poze Metal All Stars, in premiera in Romania, pe 24 martie la Romexpo (User Foto) - Metal All Stars

Inchei bucurandu-ma ca branduri ca Ciuc sau Jack Daniels inca ajuta in organizarea acestor evenimente. E din ce in ce mai greu sa gasesti un sponsor pentru "metalistii astia care dau din cap" asa ca de fiecare data cand beau o bere la un eveniment, undeva in sine-mi, le multumesc ca sunt acolo.

Metal All Stars a fost un eveniment bine venit, organizat bine si primit cum trebuie de publicul prezent. Am primit si noi oferta pentru show dar i-am zis pas dintr-un singur motiv: E foarte greu de promovat. Prea multe nume pe afis, grad mare de risc (vezi Anselmo). Ma bucur ca cineva a facut acest concert. Am invatat ca in Romania rockerii vin la concerte pentru trupe nu pentru Best Of-uri, lucru care mie, sincer, mi se pare destul de normal si am mai invatat ca publicul a devenit destul de selectiv.

p.s. da, stiu, unii din voi o sa ma injure dar mereu am scris cronici de concert care reflecta EXACT parerea mea personala si nu mi-a placut niciodata sa scriu prostii doar de dragul de a avea o cronica de concert.

Ma inclin,


Morrison
 

Poze de la concert marca Miluta Flueras gasiti aici: Poze Metal All Stars, in premiera in Romania

Poze cu publicul, aici: Poze cu publicul de la Metal All Stars


Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Versiuni: mobil / web

Top ^