Summerwell 2015: Oamenii sunt inca frumosi

Summerwell 2015: Oamenii sunt inca frumosi

Publicata la: 14:34 - 11.08.2015


Intr-o vara plina de evenimente majore in Romania, unul dintre cele mai iubite festivaluri locale, Summerwell, a ajuns si la editia 2015. Desi multe voci nu credeau anul asta in el pentru ca "linepul nu e acelasi ca anul trecut" sau pentru ca "a cheltuit lumea banii pe Untold si Electric Castle", Summerwell a dovedit ca brandul unui eveniment este mult mai important decat lineupul si ca respectul pentru public si lucrurile facute cu cap, inseamna cam 80% din ecuatia unui festival de succes.

Alaturi de Orange, Finlandia si Jaggermeister dar mai ales datorita taramului de basm care este Domeniul Stirbey, Summerwell a oferit inca o data celor cateva mii de oameni care au umplut pajistea din luminis, un spectacol in toata regula, atat in fata scenei cat si pe tot spatiul de festival.

Activari multiple, facute cu cap si adaptate pe publicul tinta, au tinut spectatorii intr-o poveste continua sincronizata foarte bine cu scena si cu artistii minunati de pe ea. Despre lineup nu am planuri sa va spun multe pentru ca mereu este ales la spranceana. Ne stim foarte bine atat cu organizatorii cat si cu agentia care aduce trupele si va putem spune ca procesul este unul minutios unde fiecare artist este ales cu mare, mare grija asa ca Summerwell mereu a avut un lineup extraordinar. Ce mi-a placut in mod deosebit au fost, evident, Kasabian, The Maccabees, The Wombats si Foals, toate vazute pe un sunet extraordinar. Fara sa exagerez cred ca rar mi-a fost dat sa aud atat de bine niste trupe de oriunde as fi stat in zona scenei.

Setlisturi inchegate, feedback incredibil din partea publicului, multe bisuri si multa emotie si de o parte si cealalta a scenei, ar defini pe scurt toate showurile cantate pe scena Summerwell.

Revenind la "decoruri", parerea mea e ca si daca iti placea o singura trupa de pe afis si pe celelalte doar le stiai din auzite, nu aveai cum sa te plictisesti la festival. Am vazut un cort minunat de la Orange unde intrai intr-o alta lume, deja clasicul balon cu aer cald, cortul de reincarcare (tot de la Orange) unde puteai cumpara un acumulator extern la un pret mai mult decat generos si cand il "goleai" primeai altul gratuit inapoi, zona de film Popup Cinema, treasure hunts foarte inspirate, pozele incarcate cu un anumit hashtag apareau pe ecranele de la scena, un photo wall, zona de tatuaje, chiar si o strangere de fonduri pentru o cauza nobila, toate de la Orange. Apoi mi-a placut zona Finlandia desprinsa parca din Alice in tara minunilor si exact langa scena, zona Jagermeister presarata cu perne de relaxare si un bar foarte futurist cu oameni foarte zambitori.

Publicul foarte pestrit, foarte multi copii, multe zambete si voie buna. Multi oameni frumosi, relaxati veniti cu patura si cu zambetul pe buze, mi-au adus aminte de atmosfera relaxata a anilor `70 combinata cu muzica secolului nostru.

Sumerwell 2015, o adevarata experienta, facuta ca la carte de niste oameni inimosi care inteleg cine e in fata scenei si catre cine se adreseaza. Un festival care incet incet devine foarte accesibil si strainilor (din ce am inteles, au fost peste 1000 de persoane venite de peste hotare, o cifra senzationala pentru Romania).

Cum zicea un prieten, summer very well :)

Revenim cu poze

Ma inclin,

Morrison


Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Versiuni: mobil / web

Top ^