Lita Ford: Fostul sot nu ma lasa sa ascult muzica

Lita Ford: Fostul sot nu ma lasa sa ascult muzica


Lita Ford, una dintre cele mai apreciate chitariste din toate timpurile, „regina muzicii rock”, castigatoare a titlului de „chitarista legendara” decernat de revista „Guitar Player”, a dezvaluit pentru Blabbermouth.net cateva episoade impresionante din cariera sa artistica.

In interviul acordat la inceputul acestei luni pentru publicatia americana, Lita Ford -  pe care fanii din Romania o pot vedea in concert la Sala Palatului pe 14 martie - marturiseste cu dezarmanta sinceritate cu care si-a obisnuit publicul ca traseul sau de la o tanara pasionata de muzica la „regina a rock-ului” nu a fost tocmai usor.

„Am planuit totul de la bun inceput”, povesteste Lita Ford. „Nu exista inca in lumea muzicala o femeie care sa poata canta la chitara si voce in acelasi timp, iar atunci mi-am zis: Voi fi eu aceea. Aveam o slujba care sa-mi permita sa inchiriez un spatiu pentru a-mi depozita instrumentele, nu a trebuit sa-i cer mamei 200 de lire pentru asta. Asa incat am chinuit chitara Marshall si am cantat piesele mele preferate zi de zi. Mi-am imaginat ca am publicul in fata mea si am incercat sa invat cum sa fiu vocalista unei trupe. Dupa cativa ani in care am tot incercat sa ma reinventez, am reusit – am infiintat o trupa cu trei membri si am lansat albumul Out For Blood”, povesteste Lita Ford. 

Insa, dupa ce a parasit trupa feminina „The Runaways” si a inceput o cariera pe cont propriu, Lita Ford a fost pusa din nou in situatia de a se reinventa. In cariera sa a intervenit o lunga pauza, de aproape 15 ani, iar in viata personala, un dezastru care avea un punct de plecare foarte clar – relatia cu Jim Gillette, fostul sot al cantaretei, vocalistul trupei Nitro.  „Fostul meu sot era diavolul in persoana!” a declarat chiatarista pentru Blabbermouth.net.  „Pur si simplu mi-a spalat creierul, m-a facut sa uit de pasiunea mea. Fostul sot nu ma lasa sa ascult muzica. Avea o problema cu gelozia si voia ca in viata mea sa existe doar el. Nu avea voie nimeni sa ma strige Lita Ford. Am suferit de stres post-traumatic dupa aceasta relatie si a trebuit sa reinvat foarte multe lucruri. Cum as fi putut, in aceasta situatie, sa stau pe scena, in fata publicului si sa cant la chitara?” 

Dupa un divort presarat cu foarte multe scandaluri, cele mai multe publice si dupa ce fostul sot a reusit sa obtina custodia totala a celor doi copii, Lita Ford s-a reintors la prima sa pasiune, muzica. „Living Like a Runaway”, colectia de piese inregistrate de „regina rock-ului” in urma cu cativa ani au fost lansata pe piata anul trecut.  La concertul care va avea loc la Sala Palatului, pe 14 martie, „Living Like a Runaway”, Lita Ford va canta pentru publicul romanesc piese de pe acest ultim album al sau, pe langa hiturile care au facut-o celebra in cele patru decenii de cariera muzicala. 

Pe 14 martie, la Sala Palatului, iubitorii genului pot asculta live hiturile celebrei Lita Ford si se pot bucura de performantele artistice ale unei „regine” inca nedetronate a rock-ului. 

Biletele se gasesc in format electronic pe www.iabilet.ro si in reteaua fizica iabilet.ro/retea : Magazinele Flanco, Metrou Unirii 1 langa casa de bilete Metrorex, Magazinul Muzica, Magazinele  IQ BOX - Telekom, Cafe Deko, Club Vintage, Club Quantic, Hard Rock Cafe, Beraria H, Agentiile Perfect Tour, Magazinele Uman  si pe terminalele self-service ZebraPay din toata tara.

  • Data: 14:32 - 21.02.2017