Montreal a fost declarat oras al 'Heavy Metalului'

Montreal a fost declarat oras al 'Heavy Metalului'


 Orasul Montreal din Canada a fost recunoscut oficial ca fiind un oras a carui scena metal este foarte importanta pentru comunitate.

Totul a pornit de la motiunea propusa de catre un consilier local prin care se dorea recunoasterea orasului a fiind 'a city of excellence in the world of metal music'.

Propunerea a trecut in unanimitate dupa ce a fost inaintata de consilierul local Craig Sauve si sustinuta si de alti doi colegi.

Inaintea votului Sauve i-a pus pe cei in sala sa asculte piese de la Cryptopsy, Necrotic Mutation si Despised Icon pentru a-si sustine propunerea.

"It’s about time to collectively recognise the contribution of Quebecois metal music, our local scene and the thousands of people who have contributed to help make our city’s metal scene shine across the world-stage."

Consilierul a declarat ca scena metal din Montreal are un rol esential in ecosistemul cultural al orasului.

Dupa ce motiunea a trecut doar cu voturi favorabile, Sauve a declarat: "It's a good day for our metal community. It's an immense thrill to be able to talk about this art form that I love so dearly. We’ve been getting an amazing response around the world."


  • Data: 16:53 - 16.04.2019