Studiu: O cariera in industria muzicala iti poate afecta sanatatea mintala

Studiu: O cariera in industria muzicala iti poate afecta sanatatea mintala


 Cei de la Help Musician UK au facut un studiu din urma caruia a rezultat faptul ca muzicienii si cei care lucreaza in industria muzicala au un risc de 3 ori mai mare de a suferi de depresie.

Facut cu ajutorul a doi cercetatori de la Universitatea din Westminster, acestia au avut un esantion de peste 2200 de muzicieni ajungand la final la concluzia ca depresia in randul acestora este mult mai intalnita decat in cazul celor care nu au o cariera muzicala.

Printre factorii care genereaza aceste probleme se numara lipsa banilor, data de cheltuieli neprevazute si de jonglatul intre joburi si cariera de muzician.  In plus, mediul in care acestia isi desfasoara activitatea este de multe ori lipsit de empatie, multi artisti fiind supusi la diferite abuzuri.

Relatiile cu prietenii, familia sau cele de cuplu sunt puternic afectate si ele, fapt ce se rasfrange asupra artistului.

Principalul scop al acestui raport a fost acela de a aduce in prim plan problemele cu care se confrunta muzicienii, compozitorii si producatorii industriei muzicale.

"Through the new Music Minds Matter service, we are closer to providing the crucial support, advice and education the music community desperately needs. Together we can continue to chip away at the stigma, so that in the long term those working in the community never have to suffer in silence."

  • Data: 09:14 - 19.10.2017